Пневматичний знімач форсунок з Китаю, зворотній молоток з пневмозубила та пневматичний зворотній молоток KHAMM PRH Pro: Як вони відрізняються і чому така різниця у вартості.

Пневматичний знімач форсунок з Китаю, зворотній молоток з пневмозубила та пневматичний зворотній молоток KHAMM PRH Pro: Як вони відрізняються і чому така різниця у вартості.

Пневматичні інструменти в автомобільній індустрії є невід'ємною частиною процесу обслуговування та ремонту. Серед них виділяються пневматичні знімачі форсунок але чим вони відрізняються? У цій статті ми докладніше розглянемо різницю між цими трьома типами інструментів та їх застосування в автомобільній сфері.

Пневматичний знімач форсунок з Китаю

Китайський знімач форсунок

Китайський знімач форсунок

Пневматичний знімач форсунок є спеціалізованим інструментом для видалення форсунок з двигуна. Він використовує стиснуте повітря для створення силового впливу, який допомагає видалити форсунки з циліндрів двигуна без пошкодження. Якщо казати про пневматичний зворотній молоток з Китаю треба розуміти усі переваги та недоліки перед його купівлею.

Переваги:

  1. Низька ціна. В загалом є велика кількість зворотних молотків на алієкспресс та в магазинах в Україні які їх перепродають. Середня вартість у Китаї з доставкою 8000 грн
  2. Гарна заміна ручному зворотному молотку. Ефективність так сама але не потребує використання фізичної сили
  3. Простий у використанні. Не потребує навичок від майстра, легкий та зручний. 

Недоліки:

  1. Низька потужність. Такий інструмент не може працювати із сильно прикипілими форсунками. Це через те що він має маленький хід поршню та невелику вагу циліндра.
  2. Відсутність гарантії. Товар дуже важно повернути продавцю через його знаходження у Китаю.
  3. Погана якість виробництва. Невелика ціна продукту пояснюється вартістю матеріалів та виробництва. Таким чином у інструментах із Китаю велика кількість браку та невеликий строк служби.
  4. Довгий строк доставки. Товари із Китаю завжди їхали в Україну довго але через війну ця доставка стала ще довша та працює не в усіх містах країни.  

Зворотній молоток із пневмозубила

Знімач з пневмо-зубила

Знімач з пневмо-зубила

Пневмозубило - це інструмент, який використовує ударний механізм для створення великих силових впливів, що допомагають видалити або розбити заклинилі частини та інше. Пневмозубила може бути використане для розбирання кузова, демонтажу коліс, видалення заклинилих гайок та болтів тощо.

Завдяки простій конструкції, невеликій вартості та вібрації пневмозубило часто переробляють на зворотній молоток. Це не складна маніпуляція тому часто цім займаються у гаражах. Як і у інших інструментів така конструкція має свої переваги та недоліки.

Переваги:

  1. Низька ціна. Вартість пневмозубила в середньому 2500 - 3000 грн, вартість переробленого з пневмозубила зворотнього молотка дорівнює 5000 - 6000 грн
  2. Гарна заміна ручному зворотному молотку. Ефективність так сама але не потребує використання фізичної сили
  3. Простий у використанні. Не потребує навичок від майстра, легкий та зручний.
  4. На відмінку від китайського молотку цей має більш зручну форму. Циліндр ходить всередині корпусу пневмозубила тому його можна тримати руками при роботі.  

Недоліки:

  1. Низька потужність. Такий інструмент не може працювати із сильно прикипілими форсунками. Це через те що він має маленький хід поршню та невелику вагу циліндра. Як правила він має ще меншу потужність ніж молоток із Китаю тому що пневмозубило від самого початку не пристосовано для вибивання.
  2. Відсутність гарантії. Цей продукт виготовляється у гаражних майстернях тому не має гарантії.
  3.  Погана якість виробництва. Гаражне виробництво не може конкурувати із заводським. В них нема контролю якості та сертифікації виробництва. До всього іншого майстри часто використовують ще радянські пневмозубила. У такому випадку якість металу зростає але використання сорока літнього інструмента для переробки робить кожен інструмент унікальним у поганому значенні цього слова.
  4. Погана комплектація. Такі молотки постачаються без комплекту. Вони продаються без перехідників для форсунок, кейсів та іншого.

Пневматичний знімач дизельних форсунок KHAMM PRH Pro

Пневматичний знімач дизельних форсунок KHAMM PRH Pro - це потужний інструмент, який також використовує пневматичний механізм для створення ударів. Він призначений для демонтажу дизельних форсунок. Однак, відмінністю KHAMM PRH Pro є його спрямованість на важкі завдання та можливість використовувати його в умовах високого навантаження.

Всі три інструменти використовують пневматичний механізм, але пневматичний зворотній молоток KHAMM PRH Pro має відмінності:

  1. На відміну від молотка з пневмозубила та китайського інструмента де частота 2000 – 2800 ударів в хвилину пневматичний знімач форсунок KHAMM-PRH Pro має частоту 800 ударів в хвилину.
  2. Підвищена довжина ходу. KHAMM-PRH Pro має довжину ходу 5 см, це в два раз більше ніж у інших інструментів.
  3. Вага циліндру 4 кг, це значно збільшує ефективність удару пневмомолотка
  4. Запатентована система подачі повітря. Завдяки інноваційній клапанній системі пневмомоток KHAMM-PRH Pro може працювати із важким циліндром, ефективно піднімати його на необхідну висоту. Нова клапанна система дає можливість працювати з циклом до 10 хвилин, раз на 10 хвилин потрібно зупиняти роботу молотка і змащувати його за допомогою комплектної маслянки.
  5. При використанні компресора з лубрикатором молоток можна не зупиняти. Це дає особливу ефективність роботи з сильно закислими форсунками в продовж довгого часу. 

 У комплект KHAMM-PRH Pro входить:

1) Пневматичний молоток з конусною гайкою (з'єднує як молоток з адаптером, так і безпосередньо молоток з п'єзофорсунками) 1шт

2) Повітряний пістолет для контролю тиску 1шт

3) Адаптер для форсунок Bosch 1шт

4) Адаптер для форсунок Siemens, Сontinental 1 шт

5) Повітряний шланг (для з'єднання молотка та пістолета) 1 шт

6) Повітряний фільтр (для очищення повітря від олії та вологи) 1 шт

7) Хомут 2 шт

8) Флакон з маслом (для мастила молотка) 1 шт

9) Брендований кейс для зберігання 1 шт.

10) Інструкція 1 шт

11) Гарантійний лист 1 шт

* Гарантія від виробника та швидка доставка. Компанія KHAMM-PRH Pro дає офіційну гарантію на свої інструменти, займається сервісним обслуговуванням та завжди має інструмент на складу.

Сфера застосування:

Пневматичний знімач форсунок специфічно застосовується для робіт із системою пального двигуна. Пневматичний зворотній молоток KHAMM PRH Pro - для важких завдань у ремонті та демонтажі.

Хоча принцип роботи інструментів схожий, різниця між їхньою ефективністю колосальна. Молоток із пневмозубила та з Китаю мають сенс покупки у свій гараж або для роботи зі звичайними форсунками який не заіржавіли.

Молоток KHAMM-PRH Pro є професійним інструментом для сервісних СТО та професіоналів, що працюють у напрямку ремонту дизельних моторів.